bar buzdolabı
ikili üçlü slush buzlaş ayran makinesi
ikili üçlü slush buzlaş ayran makinesi
Profesyonel şarap dolabı
Herkesin bir gün bir kafe açmayalım mutlaka vardır bu hafta içeresinde herkese daha çok içecek grubunu düşünmesine rağmen tatlı veya Sandviç grubu hep göz ardı edilmektedir bunun dışında bazı kişiler ise tam tersi dan başlayarak tatlı grubunu veya sen de hiç problem planda tutup daha sonra kahve grubunu eklemektedirler ama unutmayalım ki bu ayrılmaz bir bütündür çünkü müşterinin büyük bir çoğunluğunu kahve içerken yanında ufakta olsa bir tatlı ya da bir atıştırmalık istemektedir bunun dışında sabah kahvaltı alışkanlığımızın değişmesinden ötürü insanlar kahvenin yanında ufak bir sandviç de istemektedir bazı işletmeler bünyelerinde taze sandviç veya tatlı yapmak için ekipman satın almak istemektedir çünkü bu çok ciddi bir maliyettir ve işletmenin ömrü boyunca çok ciddi bir maliyet oluşturacaktır bunun yerine donuk ürünlere yönelmektedir peki donuk ürün nedir. Daha önceden bazı firmaların ürünleri belirli standartlarda üretip yarı pişirip ya da tam pişirmeden daha sonra bunları dondurarak pişirecekleri noktaları eksi derecede göndermesidir. Donuk ürün kafeler için çok büyük bir avantaj sağlar; çünkü birincisi işletmelerinde bir imalathane kullanmasına gerek kalmayacak bunun dışında ürünler minimum oranda çöpe atılacaktır. Donuk ürünler hazır olduğu için 1 saat önceden çözülmesi yeterlidir veya çözüldükten sonra hızlı ısıtma fırınları yardımıyla tekrar sanki yeni pişmiş gibi kıvamına gelmektedir.
Burada sizlere Hızlı ısıtma fırınları hakkında bilgi vermek isterim. Donuk ürünlerin ısıtmasında özel fırınlar kullanmaktadır bunlar hızlı pişirme fırınlardır. bazı isimlerle adlandırılsa da bunlar sadece onların markasıdır peki bu ne şekilde çalışır bu fırınların çalışma prensibi ise konveksiyonlu fırın ile mikrodalga fırının karışımıdır. Yani belli bir oranda kuru ısı son olarak ta iç kısmını pişirmek için mikrodalga özelliğini kullanmaktadır bu sayede ürün sanki yeni pişmiş gibi müşteri sunulmaktadır.
Biz daha çok ufak kafelerin bu tarz dolu ürünleri yönelmesi taraftarıyız çünkü sadece çift kapılı bir buzdolabı ya da derin dondurucuyla toplama alanını oluşturup günlük kutulu bir şekilde ürünleri alıp saklayabilirler bu sayede ayrı bir bölüm ayırıp büyük bir bütçeyle taze ürün üretmelerine gerek kalmaktadır belki aklımıza şu gelebilir taze her zaman daha güzel ve daha başarılıdır evet bu konuda haklısınız fakat bunun için çok ciddi bir maliyet gerekir örneğin bir mikser fırın, mayalama dolapları buz dolapları derin dondurucular gibi bir çok ekipman da almanız gerekmektedir günlük yaptığınız zaman tekrar bunları düzgün bir şekilde stoklamanız da gerekir ama donuk ürün aldığınızda bunları kutulu bir şekilde herhangi bir derin dondurucuda saklayabilirsiniz