bar buzdolabı
ikili üçlü slush buzlaş ayran makinesi
ikili üçlü slush buzlaş ayran makinesi
Profesyonel şarap dolabı
Bir çok kafede kullanılan ve neden bu kadar pahalı olduğu bilinmeyen bu fırınların nasıl çalıştığını ve neden bu parayı hak ettiğini anlatmaya çalışacağız.
Hızlı fırınlar son zamanlarda şehir hayatının verdiği hızla girmiştir. Başlangıç olarak mikrodalga ile hayatımıza giren hızlı pişirmeler bazı dezavantajları ve pişirmede bıraktı sevimsiz tatlar başka arayışlara itmiştir.
Özellikle kafelerin tercih ettiği bu ürünler hem ürünlerin güzel sunumu sağlamakta bunun dışında zayi konusunu minimuma indirmektedir. Özellikle Starbucks bu fırınları kullanmaktadır.
Peki bu ürünler nasıl çalışmaktadır. Hızlı pişirme fırınları aslında bir kombinasyondur. Konveksiyonlu fırın ile mikrodalga fırın karışımıdır. size ne kolaylık sağlar konveksiyonlu fırınların pişirme yapabilmesi için mutlaka bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Fakat mikrodalga fırınları bu şekilde değildir. hızlı bir şekilde ürünü ısıtabilir. Fakat bu ısıtmayı yaparken mutlaka pişirilen yada ısıtılan üründe istenmeyen bir ısı bırakmaktadır.
İşte bu fırınlar bu sevilmeyen ısı ve tatları ortadan kaldırmaktadır. Özellikle sandviç ısıtmalarında dış kısmı güzel çıkarken içi de sıcacık çıkmaktadır. bu sayede tamamen mikrodalga uygulayarak ürünü sıcak ama ıslak bir tat olmasının yanında hem kuru hem sıcak hem de çıtır çıkması müşterilere sanki yeni fırından çıkmış hissiyatı vermektedir.
Özellikle bazı büyük zincir mağazalar bu üründen vazgeçememektedirler. Bunların sebebi ise sattıkları ürünlerin sıcak ve kalite sanki eni fırından çıkmış hissinin olmasıdır. Bu sayede müşterileriniz burada sıcak ve leziz sandviç olduğunu bilerek tekrar tekrar gelecektir.
Bunun dışında donuk olan ürünleri bir kaç dakika içinde yeni fırından çıkmış hale getirebildiğiniz için ziyan olan ürününüz de olmayacaktır. teşhir üniteniz dolu gözükecek ve pişmiş olmadığı için daha uzun bir süre satma şansınız olacaktır.
pahalı olmasının nedeni ise yazının üst kısmında da belirttiğim gibi kombinasyon olmasıdır. yani siz bir fırın değil iki fırın almanızdır. ve bu kombinasyon oluşurken ciddi bir izolasyon ve yapı gerekmektedir bu sebepten dolayı basit konveksiyonlu fırınlara göre daha pahalıdır.
Siz siz olun mutlaka bu ürünü deneyin. dükkanınıza değer katacak bir üründür. belki başka pahalı gelebilir ama daha fazla müşteri kazanmada yada ürünlerin atılmasını engellemede size büyük destek olacaktır.
Starbucksta kullanılan Fırın markası hangisidir. denilirse genelde Turbochef yada Atoll speed kullanmaktadır. Fakat bunun yanında en çok bilinen markalar ise Turbo Chef, Merry Chef, Menumaster Jet514, Kolb (Atol speed), Mychef yada Empero markasıdır. Madboss firması olarak bu konuda sizlere her zaman destek vermekten onu duyarız