Pitcher

Pitcher süt köpürtmede en önemli ürünlerden bir tanesidir. Özellikle doğru latte art için düzgün ucu olan süt potlarının kullanılması gerekmektedir. Tutma pozisyonunun çok önemli olduğu latte art tekniğinde doğru ürünün alınması gerekmektedir. Size uygun olan tüm ürünleri bu kategori altında bulabilirsiniz. Özellikle Latte Art ile uğraşan baristalar için bu bölüm çok faydalı olacaktır. 

Kahve potu, kahveyi tutmak ve servis etmek için özel olarak tasarlanmış bir kaptır. Genellikle cam veya plastikten yapılır ve dökmek için bir ağzı vardır. Bazı kahve sürahilerinde kolay taşıma için bir kulp da bulunur. Genellikle restoranlarda, kafelerde ve evde aynı anda birden fazla kişiye kahve servisi yapmak için kullanılırlar. Bazı kahve sürahilerinin kahveyi sıcak tutmak için bir kapağı vardır ve bazıları kahvenin sıcaklığını daha uzun süre korumak için yalıtılır. Bazı kahve sürahileri ayrıca damla kahve makineleriyle kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve yanlarında belirli bir miktarda kahve için kullanılacak doğru su miktarını gösteren işaretler bulunur

Latte art, espresso ve buğulanmış sütle yapılan bir kahve içeceği olan latte üzerine köpükle yapılan dekoratif tasarım veya desendir. Latte sanatı, buharda pişirilmiş sütü bir fincan espressoya latte yüzeyinde bir desen veya tasarım oluşturacak şekilde döken bir barista tarafından yaratılır. Latte sanatındaki en yaygın tasarımlar arasında kalpler, laleler ve rozetler bulunur, ancak başka birçok olasılık da vardır. Latte sanatı yaratmak için, barista önce bir kupa veya bardağa bir shot espresso dökmelidir. Espresso taze demlenmiş ve 60-70°C sıcaklıkta olmalıdır. Daha sonra barista, köpük oluşturmak için bir espresso makinesinde bir buhar çubuğu kullanarak sütü buharlaştıracaktır. Barista daha sonra, latte yüzeyinde istenen deseni oluşturmak için yavaş, sabit bir hareket kullanarak ve fincanı eğerek, buharda pişirilmiş sütü espresso fincanına dökecektir. Latte sanatı, espresso demleme ve süt buharlama tekniklerinin yanı sıra sabit bir el ve çokça pratik yapmayı gerektirir. Bir kahveyi görsel olarak daha çekici hale getirmenin popüler bir yoludur ve genellikle özel kahve dükkanlarında ve kafelerde kullanılır.