Barista Ekipmanları

Barista ekipmanları Tamper, Pitcher (Süt Potu) V60, Chemex, Server, Tamper Pad, Latte Art Kalemi, Aeropress, Syphon gibi bir çok ekipmandan oluşmaktadır. Bu ekipmanlar doğru kahve yapımında çok önemlidir. Özellikle doğru bir tamper baristanın tüm işini kolaylaştırmaktadır. Tamper baristanın eli gibidir. eğer doğru bir templeme yapamaz ise doğru bir kahve alamaz. Pitceher (Süt Potu) ise doğru süt köpütmede yegane araçtır. Özellikle Latte art yapan Bartistalar için ucu ince ve kolay şekil verilen bir pitcher işini kolaylaştıracak ve daha keyifli ve doğru sonuç alınmasını sağlayacaktır.  

bunun dışında bir çok üçüncü nesil ekipmanları bulunmaktadır. V60 chemex syphon gibi ürünler demeleme metotları ile kahve tekniklerinin çeşidini arttırmıştır. bunun dışından hassas tartı doğru gramajda kahve almanızı doğru krema oranı yada doğru miktarı almanızda bu ölçüler sizlere yardımcı olacaktır. 

Bir kahve dükkanında veya kafede baristalar tarafından yaygın olarak kullanılan birkaç ekipman vardır: 1. Espresso makinesi: Latte ve kapuçino gibi espresso bazlı içecekleri yapmak için kullanılan ana ekipmandır. Bir kazan, bir portafiltre ve bir buhar çubuğundan oluşur. 2. Öğütücü: Bütün kahve çekirdeklerini espresso yapmak için kullanılabilecek ince, tutarlı bir toz haline getirmek için bir kahve değirmeni kullanılır. Bıçak öğütücüler ve çapak öğütücüler dahil olmak üzere çeşitli öğütücü türleri vardır. 3. Süt köpürtücü: Latte ve kapuçino gibi içecekler için sütü ısıtmak ve köpürtmek için bir süt köpürtücü kullanılır. Manuel köpürtücüler ve otomatik köpürtücüler dahil olmak üzere çeşitli köpürtücü türleri vardır. 4. V60, Chemex, Dripper, Syphon  : Damlama yöntemi kullanılarak manuel olarak demlenmiş kahve yapmak için bir demleme çeşidi kullanılır. Tipik olarak koni şeklinde bir filtre tutacağı, bir sürahi ve bir su ısıtıcısından oluşur. 5. French press: French press, öğütülmüş kahve yatağından sıcak su basmak için bir dalgıç kullanan bir kahve makinesi türüdür. 6. Kupalar ve fincanlar: Baristalar, kahve servis etmek için çeşitli kupalara ve bardaklara, ayrıca karıştırmak için tabaklara ve kaşıklara ihtiyaç duyacaktır. 7. Diğer araçlar: Baristalar tarafından kullanılabilecek diğer araçlar arasında termometreler, hassas teraziler ve zamanlayıcılar bulunur